utorak, 5. svibnja 2015.

ponedjeljak+utorak

nogomet: Ingolstadt-Nurnebrg  PiK  1,  1.45 (poluvrijeme ili kraj)

Njemačka 2. liga. Ingolstadt je na prvom mjestu i pobjedom bi pobjegao prvom pratitelju K lauternu na 9 bodova te bi praktički jednom nogom bio u prvoj ligi i to po prvi puta u povijesti.Motivacije neće manjkati pogotovo što ih čeka težak raspored a u zadnjem kolu gostuju kod K slauterna.Kod kuće su na omjeru 9:4:2 a zabijaju 2 gola po utakmici što ih svrstava među najefikasniji u ligi.Trener Ralph Hasenhuttl će osim Elgera i Matipa imati cijelu momčad na okupu.Nurnberg je na sigurnom 11. mjestu, sigurno neće ispasti a nemaju ambicija ni za viši rang.U ovu utakmicu ulaze bez suspendiranog kapetana Polaka i 
 Gebharta(leđa ), Evseeva(leđa) Fullkruga (koljeno), Mossmera (zglob).Prošlo kolo su pobjdili Sandhausen i time prekinuli niz od 7 utakmica bez pobjede.U 15 gostujućih utakmica ostvarili su 10 poraza i priimili 27 pogodaka.S obzirom na motivaciju domaćina i izostanke gostiju vjerujem u pobjedu Ingolstadta,ipak sam se odlučio  na siguniju opciju a to je da Ingolstadt dobija poluvrijeme ili kraj, dakle već na poluvremenu možemo pisati prolazak.

tenis: Monfils-Troicki  1,  1.35

Madrid,zemlja. Monfils je u zadnjih 20ak dana na ovoj podlozi bez seta ostavljao: Federera,Dolgopolova,Dimitrova,Youzhnog...Prošao je u finale Monte Carla gdje je Berdych bio bolji od njega.Troicki je posljednja 2 turnira gubio u prvom kolu i to od Gimena Travera i Estrelle Burgosa,naravno govorimo o zemlji. Ova 2 tenisača su odigrala 3 puta međusobno i Monfils je sva 3 puta izašao kao pobjednik prepustivši samo 1 set.Monfils je kvalitetniji igrač,u  sjajnoj je formi i vjerujem da će opravdati ulogu favorita.

kvota:1,95